Brochure aanvragen

.

Grondig Beheer beheert het vermogen van kerken, verenigingen en stichtingen.

Als geschonken vermogen geld kost...

Vanaf 2021 rekent vrijwel iedere bank over vermogen boven €100.000 een negatieve rente die tenminste 0,5% bedraagt. Daarmee lopen de kosten van een middelgroot vermogen al snel op tot enkele duizenden euro’s. Dat mogen we als rentmeester over giften toch niet laten gebeuren? Tegelijk geldt dat ook in een situatie van zeer beperkte rente op de bank er aansprekende en veilige alternatieven zijn te bedenken. Grondig Beheer is zo’n initiatief.

... creëren we samen een oplossing

Samen Investeren wil impact maken op maatschappelijk terrein. Daarom heeft zij een nieuwe portefeuille opgericht die uitsluitend bedoeld is voor Kerken, Stichtingen en Verenigingen. De kenmerken zijn: solide zekerheid, flexibele deelname en mooi rendement.

Investeren zonder risico in grond in Friesland

Uw bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Hoe werkt het?

Het verhaal van Grondig Beheer

Meer dan de helft van Nederland bestaat uit landbouwgrond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat agrarische productie een groot deel van onze export bepaalt. 

In Friesland bevindt zich relatief veel hoogwaardige landbouwgrond. Daarom vindt een groot deel van de pootaardappelteelt hier plaats. Een gegeven bij aardappelteelt is dat je een kavel grond maar één keer per drie jaar vooraardappels kunt gebruiken. Akkerbouwers hebben die grond de twee jaar daarna dus ‘over’.

Daar maken we bij Grondig Beheer gebruik van, door onze gronden in een teeltrotatie mee te laten lopen. De teeltrotatie verhoogt het rendement per hectare aanzienlijk. Daardoor kunnen we de kerken en organisaties die hun geld bij ons in beheer geven, in verhouding tot de geboden zekerheid, een heel goed rendement uitbetalen. En dat is voor ons een belangrijke motivatie.

"Samen Investeren wil impact maken op maatschappelijk terrein. Daarom heeft ze een nieuwe portefeuille opgericht die uitsluitend gericht is op kerken, stichtingen en verenigingen. De kenmerken zijn: solide zekerheid, flexibele deelname en een mooi rendement."

Peter van den Dool

Peter is het aanspreekpunt voor deelname aan Grondig Beheer door u als kerk, stichting of, vereniging. Hij neemt uw wensen door, vertaalt deze naar deelname en legt de afspraken vast. Vrijblijvende vragen zijn altijd welkom!

06 26 75 46 65 • peter@sameninvesteren.nl

Marnix Teunissen

Marnix is agrarisch ondernemer in de kop van Friesland. Met zijn netwerk en kennis verwerft hij hoogwaardige landbouwgrond en voorziet deze van een meerjarige exploitatie. Voor aanbod van grondposities kunt u dus bij hem terecht.

06 24 52 74 05

Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact met ons op!

Ondersteund door het team van Samen Investeren zijn
Marnix en Peter het eerste aanspreekpunt voor deelname aan Grondig Beheer.

Uw bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw