Waardevolle portefeuille

Bij Samen Investeren heeft elke businesscase betrekking op wonen of werken met een commerciële of maatschappelijke insteek. De mix van commercieel vastgoed en projecten met een meerwaarde vinden we de mooiste vorm van waarde toevoegen.

Trend | de vraag naar zorgvastgoed
Gorinchem | een project in een mooie omgeving
Trend | huisvesting voor arbeidsmigranten
Utrecht | werken voor de goede zaak
Noord-Brabant | wonen met zorg
Amersfoort | businesscenter
Groningen | samen recreëren
Bodegraven | stijlvolle appartementen
Rotterdam | rust om te re-integreren
Rotterdam | social work & students
Ontwikkelposities
Commercieel vastgoed
Maatschappelijk vastgoed

Rotterdam | rust om te re-integreren

De woningmarkt is overspannen. Het is daardoor - vooral in de grote steden - bijna niet mogelijk om aan woonruimte te komen. Lukt het wel, dan is de betaalbaarheid een issue. Via diverse partnerorganisaties horen we hier regelmatig verhalen over die ons raken.


Samen Investeren heeft via haar netwerk nu negen appartementen gekocht. Alle woningen worden voor sociale huurprijzen verhuurd. Stichting Ontmoeting is de grootste afnemer. Deze stichting werkt onder dak- en thuislozen. In de appartementen wonen cliënten die begeleid worden tijdens hun re-integratie in de maatschappij. 

Bodegraven | stijlvolle appartementen

Een pand uit 1880 met statuur en allure, net niet monumentaal, dichtbij het centrum van Bodegraven. Lange tijd bevond zich hier een winkel met woonhuis, maar de laatste tien jaar was leegstand het lot. Samen met een lokale aannemer maakten we een plan voor transformatie en kochten we het pand eind 2020.


De inwendige sloop heeft plaatsgevonden en de herbouw is na de zomervakantie van start gaan, zoals u op onderstaande foto's kunt zien. Begin 2022 hopen we drie appartementen aan nieuwe eigenaren te kunnen aanbieden. Uiteraard is de vraag hiernaar ook in Bodegaven groot en zo dragen we een steentje bij aan het verlichten van de woningnood.

Groningen | samen recreëren

Recreatiepark De Sikkenberg bevindt zich inmiddels ruim 25 jaar in het weidse Groningse land. Met de opvolgers van de initiatiefnemer is een mooie samenwerking ontstaan met visie voor de toekomst. Het park is overgenomen en de eerste stappen zijn gezet.


Niet alleen hebben de kersverse ondernemers de exploitatie van het park in korte tijd gezond weten te krijgen, er liggen ook tal van kansen tot verhoging van omzet en rendement. Zowel in uitbreiding van het aanbod bij bestaande woningen als door het plaatsen van nieuwe vormen van accommodatie.

Amersfoort | businesscenter

Kantoorruimte staat ter discussie. Grote kantoren lijken hun langste tijd te hebben gehad nu steeds meer mensen de voordelen van thuiswerken ontdekken. Maar niemand kan zonder collegiaal contact, dus juist flexibel werken, op minder vierkante meters dan voorheen wint aan belangstelling. 


Op Hardwareweg 26-40 in Amersfoort bieden we die plek. In de basis met een aantal grotere bedrijven, maar aangevuld met het businesscenter concept Everywhere4U. Zo werken we voor dit pand aan een duurzame exploitatie. Centraal in Nederland vergaderen? Het is hier mogelijk voor relaties van Samen Investeren.

Rotterdam | social work & students

Een pand met een mooie geschiedenis. De voormalige eigenaren hadden hart voor de wijk en zagen dit graag voortgezet. Daar hebben we samen met onze partner Greenleaf invulling aan gegeven.


In dezelfde wijk kampte House of Hope, een impactvol sociaal initiatief, met ruimtegebrek. De begane grond bleek passend tegen sterk gereduceerde huur. Op de eerste en tweede etage was voldoende ruimte voor acht studentenkamers. Voorwaarde vanuit de 'Rotterdamwet' is dan dat studenten iets terug doen voor de wijk, wat via House of Hope kan worden ingevuld. De derde etage biedt woonruimte aan social workers in de Turkse gemeenschap en opvang in geval van nood.

Meer over de nieuwe bestemming van Wolphaertsbocht lees je in ons relatiemagazine 2021. Vraag het aan via contact.

Gorinchem | een project in een mooie omgeving

De Lingewijk in vestingstad Gorinchem: een woonwijk met een geheel eigen karakter. Deze wijk waardig afronden; dat is de opgave die onze ontwikkelpartner Greenleaf heeft met deze locatie. Vanuit gesprekken met o.a. beleidsmakers, marktdeskundigen en Wijkbelang Lingewijk is een ontwerp ontstaan dat bestaat uit wonen en voorzieningen in het groen.


Het voormalige bedrijfsterrein wordt openbaar toegankelijk gemaakt en door veel groen aan te leggen ontstaat een meerwaarde voor de Lingewijk en de bewoners. Een mooi gebouw met 30 middeldure koopappartementen biedt broodnodige woonruimte in het middensegment. De gemeente heeft positief gereageerd op ons principeverzoek. Procedures lopen en appartementen gaan begin 2022 in de verkoop.

Noord-Brabant | wonen met zorg

Met het project in Horssen brengen we twee belangrijke trends bij elkaar: leegstand van kantoren en een enorm tekort aan zorgvastgoed. Na gedegen onderzoek naar de zorgbehoefte van de omgeving ontwikkelen we op deze locatie appartementen voor wonen en/of zorg.


Op dit moment loopt het principeverzoek. Begin 4e kwartaal 2021 zullen we starten met de aanvraag omgevingsvergunning. Daarna volgt de sloop van het bestaande interieur en het ombouwen van de huidige panden. De initiële investering staat in goede verhouding tot de potentie op dit perceel. Samen Investeren verwacht een gezond ontwikkelrendement.

Utrecht | werken voor de goede zaak

Op Landgoed Beukenhorst is werken voor de goede zaak heel gewoon. Deze bijzondere locatie huisvest allerlei maatschappelijk (christelijke) organisaties.


Samen Investeren heeft de locatie recent aangekocht met als doel het uitbreiden en optimaliseren van het landgoed en de gebouwen, zodat nog meer organisaties zich kunnen vestigen op deze mooie locatie.

Maatschappelijk vastgoed

Organisaties met een missie laten zich daarvan liever niet afleiden. Vastgoed is steeds vaker een blok aan het been en ook een forse kostenpost.

Samen Investeren neemt de zorg óm en vóór het vastgoed over en maakt aanvullende plannen voor een betere exploitatie. Zo dienen we stichtingen, studenten en sociaal maatschappelijke instellingen. Partners hierin zijn bijv. Stichting Ontmoeting, Alpha Nederland, Wycliffe Bijbelvertalers, Stichting Navigators en anderen.

Ontwikkelposities

In projectontwikkeling staat één vraag met stip bovenaan: heb je positie? Samen Investeren is met haar partners voortdurend bezig met het verwerven van grondposities, bebouwd of onbebouwd, waar projectontwikkeling mogelijk is.

Hierin is het hebben van een netwerk van groot belang. Iedereen is bekend met de woningnood in Nederland, maar ook jeugdzorg en ouderenzorg hebben dringend behoefte aan geschikte woonruimte.

Op dit moment zijn we betrokken bij de ontwikkeling van een aantal locaties en nieuwe mogelijkheden dienen zich aan.

Commercieel vastgoed

Dergelijk vastgoed heeft betrekking op wonen of werken. Op het gebied van projectontwikkeling hebben we veel creativiteit en kennis in huis.

Gedeeltelijk leegstaande kantoorpanden kunnen we transformeren naar ons eigen concept voor businesscenter Everywhere4U. Hiermee willen we de komende vijf jaar groeien naar tien locaties. Maatschappelijk gezien is er grote behoefte aan wonen en zorg. Dit behoort in het kader van transformatie dus ook altijd tot de mogelijkheden.

Trend | huisvesting voor arbeidsmigranten

Samen Investeren signaleert een zorgwekkende trend in Nederland. Onze economie is afhankelijk van de inzet van duizenden internationale medewerkers. Zoals uit recente nieuwsberichten bleek is de huisvesting vaak slecht georganiseerd. Wij vinden mensonwaardige huisvesting niet acceptabel. 


Daarom ontwikkelen we samen met onze partners een concept voor de bouw van zogenaamde expathotels. Op dit moment onderzoeken we verschillende locaties. Het inzetten op dit soort projecten is voor ons investeerdersnetwerk erg aantrekkelijk. Een duurzaam pand met langjarig huurcontract, gerund door een goede exploitant, biedt waardevol en stabiel rendement.

Trend | de vraag naar zorgvastgoed

Door toenemende vergrijzing en langere levensverwachting van onze bevolking, is er een grote behoefte aan zorgwoningen. Helaas is er in Nederland veel verouderd zorgvastgoed dat niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. 


Zorgvastgoed moet aan hoge eisen voldoen. Daarbij is de locatie één van de belangrijkste. Liefst in een woonwijk en dichtbij voorzieningen. Dat maakt de zoektocht naar geschikte objecten uitdagend. Maar met ons groeiende netwerk zijn we bij uitstek geschikt om los van de markt van vraag en aanbod te opereren en zo toch de goede plekjes te vinden en te transformeren!

Friesland | duurzaam agrarisch ondernemen

Via onze advertentiecampagne in de landelijke dagbladen kwam begin december 2020 een aanvraag binnen vanuit Friesland. Een agrarische ondernemer zocht financiering voor zijn bedrijf. Voor dit melkveebedrijf leek, ondanks gezonde exploitatie maar met een externe financiering van ruim 2 miljoen euro, faillissement en gedwongen verkoop onafwendbaar.

De bank was echter bereid om een fors verlies af te boeken en gaf de zoon van de eigenaar de kans om door te starten tegen afkoop met 850.000 euro. Deze moest dan wel binnen 8 weken geregeld worden. Ook het woonhuis van de ouders (taxatiewaarde 225.000) moest op korte termijn voor 180.000 geherfinancierd worden.

Drenthe | ontwikkeling woonwijk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. 


Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. 

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. 

Swipe of sleep met de muis voor meer projecten

Bij Samen Investeren financiert u met hypothecaire zekerheid. Dat is aantrekkelijk en veilig, want het aangekochte vastgoed dient als onderpand. U investeert uw vermogen bij voorkeur voor minimaal vijf jaar. Na deze periode kunt u de lening uiteraard af laten lossen of continueren.  Gedurende de looptijd is het basisrendement 3%. Daarnaast ontvangt u jaarlijks uw aandeel in de winst van Samen Investeren BV.

We investeren in uiteenlopende projecten. Op deze pagina ziet u er een aantal die recent zijn aangekocht. Naast bestaand vastgoed is Samen Investeren binnen diverse samenwerkingsverbanden bezig met projectontwikkeling, waarmee we onze eigen beleggingsobjecten vormgeven. In onze bedrijfspresentatie die we u graag persoonlijk geven (zo nodig online) lichten we de ontwikkelportefeuille graag nader toe.

Meer weten over projecten?

Neem contact op met Ralph Segers!
06 29 58 52 45
ralph@sameninvesteren.nl

Ontdek de mogelijkheden voor uw vermogen!

Lees alles over onze beleggingsmogelijkheden, onze manier van werken, juridische structuur en visie op vermogen in onze uitgebreide brochure.

  • Heldere uitleg over onze beleggingsopties 
  • Inzicht in onze structuur 
  • Zekerheden van Samen Investeren

Aanhef
Uw bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw