Brochure aanvragen

Industriële portefeuille in Canada

Samen Investeren brengt investeringskansen en beleggers samen. Dat doen we op meerdere manieren en voor verschillende doelgroepen.

Business EQ Investments richt zich op industrieel vastgoed in Canada. Een eerste investeringsronde gericht op project Bioveld in de Niagara Regio is in juli 2022 succesvol afgesloten. In het vierde kwartaal van 2022 bouwden we de portefeuille verder uit met de acquisitie van een industrieterrein en -complex in de nabijheid van Bioveld I, Bioveld South.

"Met de ontwikkeling van Bioveld wordt er gewerkt aan een stabiele werkgelegenheid en een goede stimulans voor de economische ontwikkeling in de Thorold-regio"
Ian Hamilton CEO HOPA

Terugblik Investeringsevent Canada

Bekijk de videopresentatie die we speciaal voor het event maakten!

Op het unieke Fort Wierickeschans in Bodegraven heeft woensdag 26 april het investeringsevent Canada plaatsgevonden.

Tijdens dit event hebben we de Industriële Portefeuille Canada toegelicht en konden de deelnemers de mensen achter deze projecten ontmoeten. Wilt u de pitches tijdens dit event terugkijken? Dat kan via onderstaande button.

Tijdens het event was er ook de mogelijkheid om (opnieuw) te investeren in de IPC. Ook nu is het nog mogelijk om deel te nemen. Beschikt u als (oud)ondernemer over een aanzienlijk vermogen, waarvan een deel beschikbaar is om te investeren met een looptijd van 6-36 maanden? En spreekt het u aan om uw geld te beleggen in vastgoed om andere ondernemingen te laten groeien met serieuze impact op de lokale economie?

  • Deelname: v.a. € 250.000
  • Rendement: 6 tot 7,5%
  • Loan to value (LTV): ca. 40%

Wilt u ook deelnemen? Download dan via onderstaande knop het inschrijfformulier en mail dat naar info@sameninvesteren.nl. Bel voor meer informatie naar  085-48 919 51

De ontwikkeling van Bioveld in beeld

Ontario | Bioveld in Thorold

Bioveld in Thorold is gelegen in de Niagara Regio, langs het Wellant Kanaal wat het Ontariomeer verbindt met het Eriemeer. Het staat bekend als belangrijke scheepvaartroute.

Sinds het begin van de vorige eeuw was hier een florerende papierfabriek gevestigd. Het papier van kranten als de Chicago Tribune werd hier letterlijk van de bomen gemaakt. Later werd de fabriek volledig gericht op recycling van oud papier.

Eind 2020 kocht BMI de leegstaande fabriek met ca. 54.500 m2 aan gebouwen, gelegen op 34 hectare industrieterrein. In nog geen twee jaar tijd is de locatie omgevormd tot een multi modal hub waar vervoer over weg, rails en water bij elkaar komen.

In 2022 is ook een nabijgelegen fabriek opgekocht, Bioveld South. Deze wordt nu omgevormd en toegevoegd aan de verhuurportefeuille van Business EQ Investments.


Een groeiende samenwerking

Aanleiding

Vanaf 2020 werken we samen met The BMI Group in Canada. Vanuit Samen Investeren doen we dat in woonprojecten. Met Business EQ Investments in industriële projecten.

Ervaring

The BMI Group bestaat uit de broers Justus, John en Paul Veldman en is o.a. gespecialiseerd in het herbestemmen van industriële gebouwen en terreinen. In twee decennia is hun netwerk dusdanig gegroeid dat het mogelijk werd om grotere en complexere locaties aan te kopen. Hiervoor worden vervolgens strategische en lange termijn ontwikkeltrajecten uitgestippeld die grote impact hebben op de lokale en regionale economie.

Bekijk de promo van de industriële portefeuille.

Partner van BMI | HOPA

BMI werkt nauw samen met de Hamilton Oshawa Port Authority (HOPA). HOPA is als overheidsorganisatie een gouden partner met netwerk en autoriteit (vergelijk het met Rotterdams Havenbedrijf). Zij regelt de volledige verhuur van de ruimten die Bioveld voor verhuur gereed maakt. Ook is zij betrokken bij de aanvraag van een grote subsidie tot ontwikkeling van het haventerrein voor op- en overslag.

Samenwerking

Business EQ Investments is de vaste investeringspartner voor The BMI Group en is in alle gezamenlijke projecten 30-50% aandeelhouder. Samen geven we de investeringsproposities vorm die Business EQ Investments aan Nederlandse investeerders aanbiedt. Er is wekelijks overleg over projecten en minimaal ieder kwartaal stellen de partners van Business EQ zich ter plaatse op de hoogte van de voortgang om hierover de investeerders te informeren.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen ook bij de onderstaande projecten!

Actuele ontwikkelprojecten

Bioveld I

Locatie: Thorold, Niagara, Ontario
Omvang: 34 Hectare
Gebouwen: 54.500 m2
Bijzonderheden: Haven, spoor, dicht bij snelweg, robuuste energievoorziening

In samenwerking met

Bioveld South

Locatie: Thorold, Niagara, Ontario
Omvang: 75 Hectare
Gebouwen: 40.900 m2
Bijzonderheden: Voormalige autofabriek; spoor (rangeer-terrein), dicht bij snelweg, ontwikkelkansen nieuwe industrie

In samenwerking met

Unieke belegging voor ondernemers!

Het complex is momenteel voor ruim 60% verhuurd aan allerlei bedrijven. Daarmee wordt reeds een forse huurstroom gegenereerd, maar er is nog veel meer mogelijk.

Ook interesse om deel te nemen? Een nieuwe investeringsronde is nu geopend! Vraag vrijblijvend het digitale memorandum bij ons op, inclusief de rapportage van het eerste kwartaal.

Geslacht
Uw bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Contact

Marktstraat 7
2411 BE Bodegraven
085 48 919 51
info@sameninvesteren.nl

Business EQ Investments is een initiatief van de ondernemers achter:

Meer weten?

How Great Lakes shipping helps the Niagara region stay afloat.

Great Lakes marine shipping has a ripple effect that deeply impacts Canadian communities – and the Niagara region is no exception. Klik hier voor het artikel.

With Warehouses Packed, Canada’s Logistics Industry Is Straining.

The country is projected to have the strongest growth in the Group of Seven this year, and a large majority of businesses already say they would struggle to cope with any unexpected increase in demand. Klik hier voor het artikel.

Officieel startsein voor het spoor

Bekijk hier de video van het officiële startsein dat gegeven werd aan het heropenen van de spoorrails binnen Bioveld in aanwezigheid van alle betrokken Canadese partners.