Brochure aanvragen

Interview | Problemen oplossen met je pensioenpot

Gerda Janssen: “Ooit ga ik nog iets doen dat echt impact heeft voor het grotere goed”

Bedrijf verkocht

Als mede-eigenaar van een accountantskantoor had ik uitdagend werk waarbij het goed bedienen van mijnklanten mijn drijfveer was. Toch, na al die jaren dezelfde werkzaamheden uitvoeren, begon er wat bij me te kriebelen. Ik heb altijd gezegd: “Ooit ga ik nog iets doen dat echt impact heeft voor het grotere goed”.Ik heb daarom mijn aandelen in het bedrijf verkocht en heb de stap gezet om aan iets nieuws te beginnen.

Vermogen investeren
Vanuit de verkoop van de aandelen, die gefaseerd werden afbetaald, had ik een vermogen op de bank staan. Los van het feit dat je tegenwoordig moet betalen voor je vermogen, geeft het laten staan van geld geen goed gevoel. Met Ralph Segers sprak ik over het investeren in de gemengde portefeuille van Samen Investeren.Om twee redenen doe ik mee. Enerzijds vanuit de behoefte dat mijn vermogen op een goede plek staat en ik er niet dagelijks mee bezig hoef te zijn. Een bepaalde ontzorging zit daarin. Anderzijds wil ik dat iets goeds gebeurt met mijn geld.

Financieel analist

Waarde van rendement
Geld verdienen mag. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Toch is het rendement niet waarom ik met Samen Investeren in zee ben gegaan. Sinds de eerste gesprekken maakt Samen Investeren duidelijk dat samendelen het belangrijkste rendement uit de investering is. De intentie die daaruit spreekt - dat het hen niet om het maximaliseren van winst te doen is, maar om een samenspel met investeerders en netwerk - geeft mij een goed gevoel.

Daarnaast blijkt uit de portefeuille van Samen Investeren dat er nagedacht wordt over wat de wereld nodig heeft aan oplossingen. Zie bijvoorbeeld het project waarbij woningen gerealiseerd zijn voor Stichting Ontmoeting of het werken aan een oplossing voor arbeidsmigranten huisvesting. We hebben mensen nodig die zich inzetten voor het grotere goed. Ik heb het gevoel dat mijn vermogen op een bescheiden manier bijdraagt aaneen betere wereld.

Voor Samen Investeren is het de uitdaging om de balans voor de lange termijn vast te houden. Daar blijf ik als investeerder op letten. Met een zorgvuldige keuze in projecten en investeringen blijft de mix tussen commercieel en maatschappelijk vastgoed bewaard en kan er structureel veel goeds uit de portefeuille en het netwerk van Samen Investeren komen.

Pensioenpotje

Het vermogen wat ik bij Samen Investeren heb weggezet is voor mij een verstandige manier om geld te reserveren voor later. Met het basisrendement van 3% ben ik verzekerd van een goed vermogensbeheer en loopt het vermogen weinig risico. In de tussentijd gebeurt er iets goeds met het geld. Het bonusrendement is mooi meegenomen, maar daar is het mij niet om te doen.

Meer projecten

Wilt u ook investeren?

Samen met u investeren wij in vastgoed voor commerciële en maatschappelijke ondernemingen. Graag vertrekken we daarin bij u als investeerder, door in een persoonlijk gesprek uw wensen, belangen en drijfveren helder te krijgen. Vanuit het beeld dat daaruit ontstaat zoeken we naar een passende belegging.