Brochure aanvragen

Rotterdam | rust om te re-integreren

De woningmarkt is overspannen. Het is daardoor - vooral in de grote steden - bijna niet mogelijk om aan woonruimte te komen. Lukt het wel, dan is de betaalbaarheid een issue. Via diverse partnerorganisaties horen we hier regelmatig verhalen over die ons raken.

Samen Investeren heeft via haar netwerk nu negen appartementen gekocht. Alle woningen worden voor sociale huurprijzen verhuurd. Stichting Ontmoeting is de grootste afnemer. Deze stichting werkt onder dak- en thuislozen. In de appartementen wonen cliënten die begeleid worden tijdens hun re-integratie in de maatschappij.

In Rotterdam heeft Samen Investeren een portefeuille gekocht met appartementen. Deze appartementen worden verhuurd aan Stichting Ontmoeting (www.ontmoeting.org) die werkt voor dak- en thuislozen. In de appartementen wonen cliënten die begeleid worden tijdens hun re-integratie in de maatschappij.

De huurstroom uit de appartementen correspondeert met sociale huur. Dit past bij de doelstelling van Ontmoeting en bij onze maatschappelijke ambities. Uiteraard liggen de bedragen op de (vrije) woningmarkt anders, dus qua onderliggende zekerheden is het met deze belegging prima gesteld.

  • Totaalinvestering: € 1.200.000
  • Financiering: 100% gefinancierd
  • Rendement: 3,5%

De wens is om meer woningen aan de portefeuille toe te voegen, maar gezien de overspannen woningmarkt is dit een erg lastige opgave.

Met Stichting Ontmoeting zijn afspraken gemaakt over een acceptabele huurstroom uit de appartementen die dekking geven aan het basisrendement.

De woningen zijn 100% eigendom van Samen Investeren die hiervoor het recht van hypotheek aan investeerders kan verstrekken.

Voor verbouwingen of onderhoud wordt gebruik gemaakt van diensten van vertrouwde partnerbedrijven uit ons netwerk.

Meer projecten

Wilt u ook investeren?

Samen met u investeren wij in vastgoed voor commerciële en maatschappelijke ondernemingen. Graag vertrekken we daarin bij u als investeerder, door in een persoonlijk gesprek uw wensen, belangen en drijfveren helder te krijgen. Vanuit het beeld dat daaruit ontstaat zoeken we naar een passende belegging.