Brochure aanvragen

Rotterdam | social work & students

Een pand met een mooie geschiedenis. De voormalige eigenaren hadden hart voor de wijk en zagen dit graag voortgezet. Daar hebben we samen met onze partner Greenleaf invulling aan gegeven.

In dezelfde wijk kampte House of Hope, een impactvol sociaal initiatief, met ruimtegebrek. De begane grond bleek passend tegen sterk gereduceerde huur. Op de eerste en tweede etage was voldoende ruimte voor acht studentenkamers. Voorwaarde vanuit de 'Rotterdamwet' is dan dat studenten iets terug doen voor de wijk, wat via House of Hope kan worden ingevuld. De derde etage biedt woonruimte aan social workers in de Turkse gemeenschap en opvang in geval van nood.

In Rotterdam-Zuid kwam Samen Investeren in contact met Stichting Exodus, die hier in de Tarwewijk ruim 30 jaar een christelijke boekwinkel had gerund. De Stichting kon voor goed geld verkopen aan een willekeurige bieder, maar koos voor het projectvoorstel van Graankorrel B.V., waarin Samen Investeren en ontwikkelaar Greenleaf in 60/40 verhouding participeren.

Stichting Exodus verkocht haar pand voor een (maat)schappelijke prijs aan Graankorrel B.V. die fors gaat investeren om onderstaande mogelijk te maken. Het pand levert het basisrendement van 3% op voor onze investeerders en is vanwege de gevarieerde doelstelling een waardevol onderdeel in de portefeuille.

  • Totaalinvestering: € 950.000
  • Financiering: 100% gefinancierd
  • Rendement: 3%

Kantoor en inloophuis voor Stichting House of Hope die welzijnswerk doet in de wijk.  (www.houseofhope.nl)

Acht kamers voor studenten die zich één dagdeel per maand in gaan zetten voor cliënten van House of Hope en ruimte gebruiken voor sociëteit.

Bovenetage voor echtpaar met focus op werk binnen multiculturele gemeenschap en ruimte voor crisisopvang.

Partner Greenleaf trekt de kar in ontwikkeling/ transformatie met haar bouwpartners. Vanaf zomer 2021 moet het object in gebruik worden genomen.

Meer projecten

Wilt u ook investeren?

Samen met u investeren wij in vastgoed voor commerciële en maatschappelijke ondernemingen. Graag vertrekken we daarin bij u als investeerder, door in een persoonlijk gesprek uw wensen, belangen en drijfveren helder te krijgen. Vanuit het beeld dat daaruit ontstaat zoeken we naar een passende belegging.