Brochure aanvragen

Inspiratie | Onze ontwikkelpartners aan het woord

Samen Investeren wil waarde toevoegen. Dat gebeurt praktisch gezien door vastgoed voor diverse doelgroepen te ontwikkelen, te transformeren of van een betere exploitatie te voorzien. Om dat te realiseren zijn solide partners cruciaal. We laten er twee aan het woord.

Rob en Roel , Excelsior Investments:

'Verzamel de goede mensen om je heen'

Rob Waardenburg en Roel Bruin zijn samen Excelsior Investments gestart en kiezen er bewust voor om hun bedrijf te runnen zonder personeel. Wel zijn ze partner geworden van Samen Investeren. ‘Verzamel goede mensen om je heen’, dat is een waardevolle les die wij hebben geleerd. De mensen van Samen Investeren zijn dat.

“We kwamen in contact door een project dat wij ontwikkeld hadden en waar zij interesse voor toonden. Al snel merkten we dat we gelijkgestemd waren. We hebben dezelfde achtergrond in vastgoed en fi nance, zijn christen en een woord is een woord”, vertelt Rob. Rob is de vastgoedman binnen Excelsior Investments, Roel is de man van de cijfers.

De juiste mix voor projectontwikkeling. “Natuurlijk willen Excelsior en Samen Investeren winst maken, maar we vinden het ook belangrijk maatschappelijk te ondernemen. Overal waar ik kom - ik taxeer ook woningen - hoor je de zorgen van ouderen en jongeren over waar ze moeten wonen en ondertussen verhardt de maatschappij. Het is goed om bezig te zijn met maatschappelijke vraagstukken. Samen met Samen Investeren werken we aan zorg-appartementen in Middenmeer, appartementen in Almere en een zorgboerderij met dagbesteding in Broekhuizen. Het zijn stuk voor stuk prachtige projecten en ik hoop dat we dat nog vele jaren samen kunnen doen. Het is gaaf om te merken hoe we elkaar aanvullen, van elkaar leren en daar komen mooie dingen uit voort.”

Gezamenlijke projecten:
Ouderenzorg in Middenmeer | Appartementen in Almere | Gehandicaptenzorg in Broekhuizen


Martijn en Tom, Greenleaf:

'We zoeken altijd naar kansen'

De voorliefde voor duurzame projecten bracht Martijn Versteeg en Tom van Keulen van Greenleaf jaren geleden in contact met Ralph en Peter van Business EQ. “Al snel was er sprake van een wederzijdse klik en sindsdien, ooknu ze werken vanuit Samen Investeren, participeren we samen in projecten. Vanuit het netwerk dient zich dan de kans aan en wij onderzoeken de haalbaarheid.”

“De samenwerking met Samen Investeren is heel prettig.De lijntjes zijn kort, we hebben een klik op persoonlijk vlak en vertrouwen elkaar. We werken elk vanuit onze eigen rol en expertise. Samen Investeren regelt en bewaakt de financiering en draagt mogelijke exploitanten aan. Wij als Greenleaf leveren de technische kennis op het gebied van het ontwikkel- en bouwproces”, vertelt Martijn. “Samen werkten we zo het afgelopen jaar aan de verbouwing en verduurzaming van de Wolphaertsbocht 343 in Rotterdam waar een thuis werd gevonden voor een stichting en studenten. Momenteel zijn we bezig met nieuwbouwproject de Lingehorst in Gorinchem en werken we samen aan een zorgcomplex in de prachtige, bosrijke omgeving van Hollandsche Rading.”

“Uiteraard is niet elk project haalbaar. Zeker nu met de hoge vastgoedprijzen en bouwkosten zijn er uitdagingen, maar we zoeken altijd naar kansen. Ons netwerk helpt ons daarbij.”

Gezamenlijke projecten:
Zorglocatie in Hollandsche Rading | Buurtzorg en wonen in Rotterdam | Appartementen in Gorinchem

Meer projecten

Wilt u ook investeren?

Samen met u investeren wij in vastgoed voor commerciële en maatschappelijke ondernemingen. Graag vertrekken we daarin bij u als investeerder, door in een persoonlijk gesprek uw wensen, belangen en drijfveren helder te krijgen. Vanuit het beeld dat daaruit ontstaat zoeken we naar een passende belegging.